2012. április 19., csütörtök

Fokhagymával töltött csirkemell

Ez nagyon finom lesz, kóstoljátok meg :)
Egy szülinapi meglepetés részeként készítettem el ezt a receptet, és mondanom sem kell hatalmas sikert arattam vele, az ünnepelt jóízűen befalatozta az adagját és arra kért, hogy ne csak egy év múlva készítsem el újra :)


Hozzávalók (4 személy részére):
2 nagy bőrös, kicsontozott csirkemell
1 nagy csokor petrezselyem
8 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 ek. olaj
só, őrölt fehér bors
2 dl tyúkhúsleves
citromszeletek a díszítéshez :)

A csirkemelleket 2-2 darabra vágjuk, hideg vízzel lemossuk, leitatjuk. A bőrt a hústól óvatosan elválasztjuk, hogy zsebet kapjunk. Majd megmossuk a petrezselymet és leitatjuk, a leveleit apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy kis olajjal összekeverjük a fokhagymát, petrezselyme, citromhéjat, megsózzuk, borsozzuk. Közben előmelegítjük a sutot 220 fokra. A fokhagymakeveréket az egyik oldalon a csirke bőre alá toltjuk. A hús másik oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és a bőrös felével felfelé tűzálló tálba fektetjük. A forró sütőbe tolva kb. 30 percig sutjuk. 10 perc elteltével megfordítjuk, majd 10 perc múlva ismét. Végül tyúkhúslevessel felontjuk.
Tarka vegyes salátát és friss bagettet kínálunk hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons