2012. április 3., kedd

Csupacsoki torta aszalt szilvával

Nyakunkon a húsvét. Mutatok most Nektek egy olyan receptet, amely méltán kiérdemelte, hogy akár az ünnepi asztalra is rákerüljön.
Ha esetleg sok tojássárgáját elhasználtál, és nincs ötleted, hogy mit is kezdj a megmaradt fehérjével, akkor is ajánlom, hogy nézd meg ezt a receptet

Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva
4 ek. konyak
3 dkg kakaópor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
17 dkg cukor
4 tojásfehérje
9 dkg finomliszt
1 tk. őrölt fahéj

Az első dolgunk az legyen, hogy az aszalt szilvára locsoljuk a konyakot és fél órára ázni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy csatos tortaformát.
Vízgőz fölött a kakaót, a csokoládét, a vajat és 14 dkg cukrot kevés vízzel összeolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzáadjuk a maradék 3 dkg cukrot(keverhetünk hozzá egy vaníliás cukrot is). Az átszitált liszthez hozzákeverjük a fahéjat, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz. Végül a csokis keveréket is hozzáadjuk, és sima masszát keverünk belőle. A masszát a formába öntjük és a tetejére ráhelyezzük a beáztatott szilvákat, rálocsoljuk a maradék konyakot. Kb. 30 perc alatt megsütjük, de ügyeljünk rá, hogy a tészta épp csak megszilárduljon (így a legfinomabb).

Mire a fotózáshoz jutottam már csak ennyi maradt... :) 


1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nemrég sütöttem egy olyan süteményt, amibe sűrű házi szilvalekvárt kell keverni, mennyei finom volt!!! Ezt a receptet is viszem, alig várom, hogy megkóstolhassam :)

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons